Aktiviteter vår 2023

Plantering 2023

Hej alla föräldrar till barn i Vasaskolan!

Här kommer en hälsning från oss i Föräldraföreningen VAFF:s styrelse 2022/2023.

Syftet med VAFF är att anordna aktiviteter för barnen och oss föräldrar för att skapa gemenskap och glädje på skolan, samt att barnen får genomföra olika utflykter under läsåret. För att kunna genomföra det så är VAFF:s uppgift bland annat att samla in pengar, bland annat genom medlemsavgifter – se information längst ner på sidan. 

Tack vare era medlemsavgifter och intäkterna från olika evenemang kan vi bidra till en rad roliga aktiviteter till eleverna under läsåret, av vilka en del redan har genomförts:

Årskurs 6 – besökte Cosmonova och såg filmen ”The Human Body”

Årskurs 5 – guidades genom medeltiden på Medeltidsmuseet

Årskurs 4 – testade på att vara viking hos The Viking Museum

Årskurs 3 – avslutade sitt tema ”Testa teknik” på Tekniska Museet

Vasaskolans bibliotek är poppis bland eleverna och vi är glada över att ha kunnat sponsra inköp av en rad spännande böcker som verkligen har kommit till nytta.

Även skolgården har under de senaste åren blivit ännu mer inbjudande till lek och rörelse tack vare en Gagarink, nya bollar och andra leksaker som köpts in av VAFF.

Blommor planteras i planteringskärlen på skolgården.

6:ornas lunch planeras för fullt och kommer att genomföras 12:e juni.

Vasaskolan på sociala medier

Att skolan finns på sociala medier som till exempel Instagram och Facebook är ett sätt för oss föräldrar att kunna ta del av vad som händer på skolan, men också ett bra sätt att visa andra vilken bra skola Vasaskolan är. Förhoppningsvis attraherar kontot familjer som inte har erfarenhet från skolan sedan tidigare att ta kontakt och söka till både förskoleklass, låg- och mellanstadiet hos Vasaskolan Djursholm.

Under året har VAFF-medlemmen Pia Enderlein gjort ett omtag kring hur Vasaskolan syns. Gå gärna in och följ @vasaskolan_djursholm på Instagram så kan ni få uppdateringar kring era barns vardag. Tack vare att flera representater, både ämneslärare och mentorer, på skolan har tillgång till instagramkontot och är aktiva med uppdateringar så kan man följa alla ämnen och klasser på samma konto. För att underlätta har vi samlat respektive ämne/stadie i händelser (stories) så att man smidigt kan få en överblick av vad som hänt under den senaste tiden. Flera av ämneslärarna/mentorerna har kvar sina tidigare IG-konton där det presenterar mer specifikt vad som händer i just deras klass/ämne.

Ett icke aktivt konto för skolan har upptäckts på Facebook och tagits bort. I stället finns nu ett FB-konto för Vasaskolan Djursholm. Kontot är kopplat till skolans instagramkonto och har för tydlighetens skull både samma namn och utseende. 

Medlemsavgifter

Medlemsavgifterna är viktiga för att kunna genomföra allt roligt. För den som har glömt att betala så finns swishnummer: 123 187 26 70. Avgiften är 150 kr per förälder oavsett antal barn i skolan, men man får förstås gärna bidra med mer.

Tusen tack för ert engagemang!

Hälsningar från

VAFF:s styrelse

Vaff styrelsemedlemmarna Ian och Emma planterar vår 2023
VAFF styrelsemedlemmarna Ian och Emma på skolgården för att plantera nytt och fint våren 2023
Vaff styrelsemedlemmarna Emma och Ian planterar på skolgården vår 2023