Vi sammanfattar läsåret 2023/2024

Vi i VAFF, Vasaskolans föräldraförening, vill önska alla en härlig sommar med en liten uppdatering om vad som har hänt under läsåret 2023/2024. Men först av allt: vi är så glada och stolta över det engagemang som har varit från alla föräldrar under det här året – tack!

Som ni nog vet är syftet med VAFF att göra skolan ännu roligare för barnen och ett sätt är att samla ihop pengar från föräldrar som går oavkortat till roliga aktiviteter för barnen. Vad pengarna går till sker i samråd med rektor och lärare och kan vara klassutflykter, leksaker till gården, fler böcker och annat som inte den vanliga skolbudgeten räcker till. Man kan säga att de pengarna ger lite extra guldkant till Vasaskolans elever.

Det är viktigt för oss att pengarna kommer till nytta för alla elever, gärna i form av en extra utflykt för klassen eller det som mentorerna tycker passar. I år har pengarna bland annat gått till en utflykt till Vetenskapens hus, biobesök, teaterbesök och ett gäng spännande böcker. En härlig avslutningsfrukost för 3:orna som snart slutar lågstadiet är också inplanerad. Som alltid är det insamlade pengar som går till den uppskattade traditionen 6:ornas lunch (med hemlig gäst!).

För att allt det här ska vara möjligt anordnar vi, tillsammans med alla föräldrar, Vasaskolans kväll i september varje år. Även Julbasaren har blivit en fin tradition där vi ses, äter hamburgare, tar lotter och vinner choklad på det uppskattade chokladhjulet. Det är ett sätt att ses, men också att samla in pengar.

Även medlemsavgifterna är viktiga, här finns betalningsuppgifter om du känner på dig att du har glömt.

Tack för ett fint läsår!

Soliga hälsningar från VAFF

Julia, Sara, Claes, Nina, Richard, Maureen och Emma

PS. Nu söker vi fler styrelsemedlemmar till hösten! Att vara med i VAFF är roligt och inte särskilt betungande. Hör av dig till oss på styrelsen@vaff.se om du är intresserad så berättar vi mer.